a

Maratonom od Čazme do Štefanja obilježeno je okupljanje branitelja 2. bojne 105. brigade koja je 19. kolovoza ’91. krenula u obranu Hrvatske

Ove godine skromno, zbog pandemije koronavirusa, obilježeno je okupljanje branitelja 2. bojne 105. brigade u Štefanju koja je 19. kolovoza 1991. krenula u obranu Hrvatske.

Nije bilo većeg okupljanja već je ovaj događaj tradicionalno obilježen 10. put za redom, trčanjem dionice od Štefanja do Čazme koju je istrčalo 11 sudionika, među kojima i jedna žena. Podršku putem pružali su im pripadnici braniteljske udruge Klub 2/105.

Predrag Živković i sam sudionik Domovinskog rata i pripadnik 2. Bojne 105. brigade kazao je na početku kako ga veseli što će trčati mladi ljudi iz lokalnih sportskih klubova.

Svi sudionici su u Čazmi položili vijenac, zapalili svijeće i odali počast palim braniteljima kod spomenika u Čazmi, dok su u Štefanju počast odali kod velikog križa pored groblja.

U Štefanju su ih dočekali i ugostili načelnik Ivo Emić i njegov zamjenik Silvestar Štefović.

Načelnik Emić je zahvalio Klubu 2/105 koji je organizirao događaj i svim trkačima uz nadu da će iduće godine biti moguće organizirati već tradicionalno okupljanje i postrojavanje svih branitelja 2. bojne 105. brigade.

Back to top