a

15.11.2019. – Radio emisija

Specijalizirana radio emisija održana je dana 15.11.2019. na temu gospodarenje otpadom. Gosti emisije su bili Dr. Branka Ilakovac, predsjednica Centra za prevenciju otpada od hrane, Gdin. Vladimir Skočić, predsjednik udruge Plavo Nebo iz Popovače i Gdin. Zdenko Komorčec, predstavnik tvrtke koncesionara Mull trans za općinu Štefanje

Emisija je bila bazirana na gospodarenju otpada u Općini Štefanje.

14.11.2019. – Održava se javna tribina na temu “Održivo gospodarenje otpadom”

Pozivaju se zainteresirani građani na Javnu tribinu na temu održivog gospodarenja otpadom, u sklopu aktivnosti projekta “Čuvajmo okoliš zajedno”.

Tribina će se održati u petak, 15.11.2019., u društvenom domu u Štefanju, s početkom u 19:30 sati.

PROGRAM:

  • Vladimir Skočić – „Motivacija građana za odvojeno prikupljanje otpada“
  • dr. Branka Ilakovac – „Smanjenje proizvodnje otpada od hrane i kompostiranja“
  • Zdenko Komorčec – „Aktualan rad tvrtke Mull-trans d.o.o.“
  • Pitanja građana

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

13.11.2019. Održana je specijalizirana TV emisija na Mreža TV

Održana je specijalizirana TV emisija na Mreža TV 13.11.2019. u 18:30 sati – trajanje 30 minuta  na temu gospodarenje otpadom s gostima  – Dr. Branka Ilakovac, Vladimir Skočić, predstavnik koncesionara Općine Štefanje – Mull-trans d.o.o. Repriza TV emisije emitirana je 15.11.2019. u 13 sati.

13.5.2019. održan je igrokaz za djecu Osnovne škole Štefanje

Prvi dio igrokaza Reci kak reci kak….reciklaža obrađena je priča o Crvnkapici uključivši vile i vještice koje su sudjelovale u čišćenju šume od otpada. U drugom dijelu igrokaza pod nazivom Spužvić Bob u Bikini dolini glumila su djeca viših razreda i oživjela likove iz crtića Spužva Bob Skockani na temu ponovne uporabe predmeta.

Igrokaz je izvela dramska skupina OŠ Mate Lovraka iz Kutine s voditeljicama G. Vuković i M. Roško. Prvi dio predstave pod nazivom Reci kak’ reci kak’….reciklaža osuvremenjena je priča o  Crvenkapici koja sa svojim prijateljima čisti šumu od otpada, a drugi dio Spužvić Bob u Bikini dolini…, razrađuje na  djeci pristupačan način  temu ponovne uporabe predmeta.

24.4.2019. – Održana tribina na temu “Odvojeno prikupljanje otpada” u društvenom domu u Štefanju s početkom u 20:00 sati. Moderator tribine je bio g. Zoran Kovačić iz tvrtke Media desk d.o.o.

Skup je otvorio načelnik gosp. Ivo Emić koji će na početku skupa dodijeliti nagrade razredima koji su sudjelovali u izradi predmeta kojima je dana nova namjena.

Vladimir Skočić, predsjednik Ispred udruge Plavo nebo govorio je o odvojenom prikupljanu otpada iz kuta udruga građana.

Branka Ilakovac, stručnjak iz Centra za hranu održala je predavanje na temu odvojenog prikupljanja otpada

Zdenko Komorčec, predstavnik koncesionara koji prikuplja otpad govorio je o tome kako je organizirana služba prikupljanja otpada, što je sve učinjeno do sada i što slijedi u narednom razdoblju

Radovi učenika:

Razdoblje provedbe projekta: 31.7.2018. – 31.3.2020.

Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Čazme.

Back to top