a

Vijesti

Sufinanciranje vrtića

Općinsko vijeće Općine Štefanje donijelo je Odluku o sufinanciranju troškova smještaja djece s područja Općine Štefanje u dječjim vrtićima u 2021. godini. Visina sredstava za sufinanciranje troškova smještaja djece u dječjem vrtiću utvrđuje se mjesečno u visini 70% troškova smještaja po djetetu koje roditelj plaća nadležnom dječjem vrtiću.

Cijepljenje protiv virusa COVID-19

Obavještavaju se stanovnici Općine Štefanje koji su zainteresirani za cijepljenje protiv virusa COVID-19 da se u roku 5 dana jave u ambulantu u Štefanju.

Prednost imaju osobe starije od 65 godina te kronični bolesnici.

Za sve potrebne informacije možete nazvati na broj: 043/778-033 – Zdravstvena ambulanta Štefanje

Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje na potpomognutim područjima

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje na potpomognutim područjima. Zahtjevi se podnose od 01.01 do 31.01.2021.g.

https://sduosz.gov.hr/vijesti-8/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-stambeno-zbrinjavanje-u-2021-godini-sukladno-zakonu-o-stambenom-zbrinjavanju-na-potpomognutim-podrucjima/1334

Donacije materijalne humanitarne pomoći potresom pogođenim područjima

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva potresnom pogođenim područjima donosimo popis artikala koji su potrebni.

Donacije se prikupljaju danas 30.12.2020. godine u društvenom domu Štefanje od 12-15. sati, te sutra 31.12.2020. od 7-9 sati.

Kamion crvenog križa sutra kreće iz Bjelovara prema pogođenim područjima, te kupi prikupljenu pomoć u Štefanju i Čazmi.

Ako želite donirati Van predviđenih termina molimo Vas da kontaktirate Načelnika stožera civilne zaštite Silvestra Štefovića 098/926-1987

O daljnjim akcijama biti ćete obaviješteni.

Popis potrebne pomoći se nalazi niže u tekstu.

PREHRAMBENI PAKET

1Brašnotip 550 glatko 1kg
2UljeBiljno ili suncokretovo 1lit
3Riža1kg
4Šećer1kg
5SolKuhinjska sitna 1kg
6TjesteninaMakaroni ili špageti
7JuhaVrećica
8RibljaKonzerva
9MesnaKonzerva
10Slatki namazMarmelada, čokoladni i sl.
11.MlijekoTrajno 1lit
12.KruhDvopek, Toast i sl.
13.VodaPakiranja 0,5, 1, 1,5, 5 lit
14.VoćeSuho voće
15.Orašasti plodoviOrah, badem, lješnjak i sl.

HIGIJENSKI PAKET

1.SapunZa ruke
2.ŠamponZa kosu
3.PastaZa zube
4.ČetkicaZa zube
5.BrijačJednokratni
6.MaramiceSuhe
7.MaramiceVlažne
8.Toaletni PapirU rolama
9.Higijenski ulošci 
10.Štapići za čišćenje uhaDječji

OSOBNA ZAŠTITNA OPREMA

1.Medicinska maska
2.Zaštitno odijelo
3.Rukavice
4.Naočale ili štitnik za oči
5.Pregača
6.Alkoholni dezinficijens za ruke (antiseptik, antibakterijski)
7.Maramice na bazi alkohola
8.Sredstvo za dezinfekciju prostora

Jesenska deratizacija

Sukladno naputku HZJZ, unatoč trenutnoj situaciji vezano uz COVID-19 dostavljam Vam plan preventivne deratizacije koja se mora nužno nastaviti provoditi. Mjere će se provoditi prema propisanim smjernicama (od strane HUDDD)o minimaliziranju socijalnog kontakta uz pridržavanje propisanog razmaka,

Povećanu uporabu zaštitnih sredstava i sredstava za dezinfekciju te ostalo. Preventivna deratizacija kao mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti ne smije se odgađati, jer njenom pravovremenom provedbom sprječava se mogućnost širenja zaraznih bolesti koje prenose glodavci.

Zbog trenutne situacije u kojoj većina glodavaca ima nesmetana kretanja, uzrokovana i ograničenim kretanjima ljudi, može se pretpostaviti da će biti veće infestacije glodavcima, stoga su mjere provedbe preventivne deratizacije od velike važnosti u zaštiti zdravlja.

Plan preventivne sustavne jesenske deratizacije na području Općine Štefanje u 2020.godini  

Na temelju Ugovora o deratizaciji na području Općine Štefanje za 2020. godinu, a u cilju provođenja preventivno sanitarnih mjera zaštite ljudi, privrednih dobara i objekata, kao specijalizirana tvrtka sa stručnim kadrovima, uz garanciju kvalitete i kontrolu provedenih usluga deratizacije, slobodni smo Vas izvijestiti da će se preventivna sustavna jesenska deratizacija vršit prema sljedećem planu:

07. prosinac 2020.DASKATICA, DONJA ŠUŠNJARA I GORNJA ŠUŠNJARA
08. prosinac 2020.LAMINAC I STARINE
09. prosinac 2020.NARTA I  BLATNICA
10. prosinac 2020.STARO ŠTEFANJE I ŠTEFANJE

Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine) prenosi se na slijedeći naredni dan bez padavina. Rodenticide koje koristimo kod usluge deratizacije odobreni su listom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i imaju kumulatino antikoagulacijsko djelovanje(antikoagulant II gener). Vrlo su efikasni u suzbijanju glodavaca na području javnog zdravstva i komunalne higijene. MZRH stavilo ih je u promet i upisani su u registar biocidnih pripravaka. Nisu opasni za zdravlje ljudi i domaće životinje u količinama koje koristimo kod deratizacije. Aktivna tvar je bromadialon (0,005%), te denatonium benzoate (0,001%).           

Kontakt osoba: Diktić Vedran 099/264-2897

Generalni direktor Hrvatskih voda Đuroković u Općini Štefanje: Pokrivenost vodovodom uskoro 100%, slijede radovi na kanalizacijskom sustavu

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković obišao je u srijedu radove na izgradnji vodovodne mreže u Šušnjari u Općini Štefanje zajedno s načelnikom Općine Štefanje Ivom Emićem, njegovim zamjenikom Silvestrom Štefovićem, saborskim zastupnikom Mirom Totgergelijem i direktorom čazmanskih Komunalija Ivanom Beljanom.

Pogledaj više

Rad sa strankama uslijed pandemije COVID-19

Radno vrijeme Jedinstvenog upravnog odjela Općine Štefanje sa strankama privremeno se ograničava svakim radnim danom isključivo od 08:00 do 10:00 sati u prostorijama Društvenog doma Općine Štefanje (prizemlje, velika sala), poštujući sve mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.  

Za rad sa strankama potrebna je prethodna najava na službeni mail opcina-stefanje@bj.t-com.hr ili telefon Općine Štefanje 043 778 029

.

HEP ODS d.d. – Bez struje

HEP ODS d.o.o., DP Elektra Križ obavještava Vas da će zbog planiranih radova na elektroenergetskom postrojenju  biti  privremeno prekinuta isporuka električne energije dana 09.10.2020. (petak) u sljedećim dijelovima naselja:

– u vremenu planirano od 09:00 do 14:00 za dio naselja Štefanje –od kbr. 1 do 61 i od kbr.  2 do 70

U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Uspješno završen projekt “Zaželi Štefanje”

Projekt „Zaželi Štefanje“ završnom konferencijom koja je održana u utorak 29. rujna došao je svome kraju.Vrijednost projekta bila je gotovo 1,3 milijuna kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Općini Štefanje su partneri u projektu bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Čazma.

Pogledaj više

Back to top