a

Uspješno završen projekt “Zaželi Štefanje”

Projekt „Zaželi Štefanje“ završnom konferencijom koja je održana u utorak 29. rujna došao je svome kraju.

Ovim projektom omogućeno je zapošljavanje teže zapošljivih skupina žena u svrhu potpore i podrške starijim osobama i kućanstvima u nedostupnim i ruralnim područjima.

Prema projektu 7 zaposlenica trebalo je raditi sa ukupno 35 korisnika, no potrebe u Općini Štefanje bile su puno veće, pa je ukupni broj korisnika dosegnuo na kraju i 70, kazala je voditeljica projekta Darija Hrlić.

Svi korisnici su imali pravo na osnovne namirnice za higijenu i čišćenje, dok su pomoć pružale zaposlene djelatnice.

– Pomagale su u dostavi namirnica, lijekova, brinule o higijeni i pomagale u kućnim poslovima, ali korisnicima je najviše važno bilo što su imali nekoga za razgovor  – kazala je Darija Hrlić.

Vrijednost projekta bila je gotovo 1,3 milijuna kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Općini Štefanje su partneri u projektu bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za socijalnu skrb Čazma.

Načelnik Općine Štefanje Ivo Emić zahvalio se svima koji su radili na realizaciji projekta za kojeg očekuje  nastavak   kroz drugu fazu za koju se Općina planira prijaviti do kraja godine:

– Hvala vijećnicima koji su podržali ovaj projekt, hvala onima koji su ga kandidirali, a posebno hvala onima koji su ga na terenu više od 700 dana provodili. Hvala i Vladi RH na ovakvim projektima i veseli me da će do kraja godine biti raspisan i drugi natječaj i da ćemo biti spremni za kandidaturu, a onda i realizaciju druge faze projekta početkom sljedeće godine – rekao je načelnik Emić.

Back to top