a

Jesenska deratizacija

Sukladno naputku HZJZ, unatoč trenutnoj situaciji vezano uz COVID-19 dostavljam Vam plan preventivne deratizacije koja se mora nužno nastaviti provoditi. Mjere će se provoditi prema propisanim smjernicama (od strane HUDDD)o minimaliziranju socijalnog kontakta uz pridržavanje propisanog razmaka,

Povećanu uporabu zaštitnih sredstava i sredstava za dezinfekciju te ostalo. Preventivna deratizacija kao mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti ne smije se odgađati, jer njenom pravovremenom provedbom sprječava se mogućnost širenja zaraznih bolesti koje prenose glodavci.

Zbog trenutne situacije u kojoj većina glodavaca ima nesmetana kretanja, uzrokovana i ograničenim kretanjima ljudi, može se pretpostaviti da će biti veće infestacije glodavcima, stoga su mjere provedbe preventivne deratizacije od velike važnosti u zaštiti zdravlja.

Plan preventivne sustavne jesenske deratizacije na području Općine Štefanje u 2020.godini  

Na temelju Ugovora o deratizaciji na području Općine Štefanje za 2020. godinu, a u cilju provođenja preventivno sanitarnih mjera zaštite ljudi, privrednih dobara i objekata, kao specijalizirana tvrtka sa stručnim kadrovima, uz garanciju kvalitete i kontrolu provedenih usluga deratizacije, slobodni smo Vas izvijestiti da će se preventivna sustavna jesenska deratizacija vršit prema sljedećem planu:

07. prosinac 2020.DASKATICA, DONJA ŠUŠNJARA I GORNJA ŠUŠNJARA
08. prosinac 2020.LAMINAC I STARINE
09. prosinac 2020.NARTA I  BLATNICA
10. prosinac 2020.STARO ŠTEFANJE I ŠTEFANJE

Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine) prenosi se na slijedeći naredni dan bez padavina. Rodenticide koje koristimo kod usluge deratizacije odobreni su listom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i imaju kumulatino antikoagulacijsko djelovanje(antikoagulant II gener). Vrlo su efikasni u suzbijanju glodavaca na području javnog zdravstva i komunalne higijene. MZRH stavilo ih je u promet i upisani su u registar biocidnih pripravaka. Nisu opasni za zdravlje ljudi i domaće životinje u količinama koje koristimo kod deratizacije. Aktivna tvar je bromadialon (0,005%), te denatonium benzoate (0,001%).           

Kontakt osoba: Diktić Vedran 099/264-2897

Back to top