Čuvajmo okoliš zajedno

Čuvajmo okoliš zajedno

Provedba projekta

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Dana 3. rujna 2018. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Čazma potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020..

Temeljem ovog Ugovora, dodijelit će se bespovratna sredstva Gradu Čazmi u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Čuvajmo okoliš zajedno“. Njegova ukupna vrijednost je 309.639,50 kuna.

Sunositelj aktivnosti je Općina Štefanje, koja je s Gradom Čazma ranije potpisala Sporazum o udruživanju u provedbi projekta.

Riječ je o programu izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, čiji je cilj informirati i educirati cjelokupno stanovništvo Grada Čazme i Općine Štefanje o održivom gospodarenju otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta.

Aktivnosti koje će se provoditi kako bi se postigao planirani cilj su: specijalizirane televizijske i radijske emisije, javne i edukacijske tribine, predstave za djecu i natjecanja u školama , radijske i Internet reklame te nadogradnja internetske stranice.

Predškolska i školska djeca informirat će se o održivom gospodarenju otpadom putem njima namijenjenih izobrazno-informativnih materijala, a posebno će se osmisliti i letci i plakati.

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. „Zajedno do fondova EU“..

RADIO I TV EMISIJE

Radio emisijom „Čuvajmo okoliš zajedno“, na valovima Super radija Čazma, u srijedu, 19.12. 2018. godine započeo je medijski dio projekta informativno-izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom u gradu Čazma i općini Štefanje, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, u ukupnom iznosu od 309.639,50 kn. U emisiji koju je vodio novinar Robert Ruklić gostovali su Sanja Kalambura, profesorica i prodekanica Veleučilišta Velika Gorica, Ivan Beljan, direktor tvrtke Komunalije Čazma i Vladimir Skočić, predsjednik udruge „Plavo nebo“ iz Popovače. Teme ove uvodne emisije bilo je odvojeno prikupljanje otpada i kućno kompostiranje, a gosti su se dotaknuli i drugih tema vezanih uz gospodarenje otpadom važnih za sve građane grada Čazme.  Ovo je prva takva radio emisija, a tijekom trajanja ovog projekta predviđena je još jedna emisija tijekom sljedeće godine.

Medijski dio projekta informativno-izobraznih aktivnosti o gospodarenju otpadom u gradu Čazmi i općini Štefanje, sufinanciranih sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, u ukupnom iznosu od 309.639,50 kn, nastavlja se danas, emisijom na Mreži TV, koja će se emitirati u petak, 21. prosinca u 19 sati, s reprizom u subotu, 22. prosinca, u 15,30 sati. U emisiji su gostovali Sanja Kalambura, profesorica na Veleučilištu Velika Gorica, Vladimir Skočić, predsjednik eko udruge “Plavo Nebo” iz Popovače i Želimir Curiš, tehnički rukovoditelj Komunalija Čazma.