24.2.2020. – U novonastaloj situaciji koja nas je zadesila, a vezano za Coronavirus – Covid 19, radnice zaposlene na projektu „Zaželi Štefanje“ svojim korisnicima i dalje pružaju potporu i podršku, ali samo ono najnužnije, poput dostava lijekova, dostava namirnica iz dućana, plaćanje računa ili priprema ogrjeva. Radnicima je osigurana zaštitna oprema za rad, tj. rukavice, maske i dezinfekcijska sredstva te dane upute na koji način obavljati posao u trenutnoj situaciji. Također, korisnicima su uručene kućanske i osnovne higijenske potrepštine, ali na ulazu u njihov stambeni prostor kako bi se osigurala socijalna udaljenost te zaštitili korisnici i radnice.

31.1.2020.

U sklopu projekta „Zaželi Štefanje“ jedna od aktivnosti koja se provodi je nabava i podjela kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike, odnosno osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnijem položaju i osobama s invaliditetom. U petak, 31. siječnja 2020. godine nakon održanog redovnog sastanka voditeljice projekta i radnica zaposlenih na projektu, održana je podjela paketa za mjesec siječanj. Paketi sadrže sredstva za čišćenje koji omogućavaju radnicama lakše održavanje čistoće stambenog prostora korisnika. Također sadrže i osnovne higijenske potrepštine za svakog korisnika. Svaki mjesec 7 djelatnica dostavlja osnovne higijenske i kućanske potrepštine za oko 50-ak krajnjih korisnika s područja Općine Štefanje.

Pakete za krajnje korisnike u sklopu projekta „Zaželi Štefanje“ dostavlja tvrtka KTC d.d. iz Križevaca s kojim je sklopljen Ugovor za vrijeme trajanja projekta. Cjelokupni iznos za nabavu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

25.10.2018. 

Temeljem provedenog postupka javne nabave za nabavu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike u okviru projekta „Zaželi Štefanje“ koji se provodi za 35 krajnja korisnika na području Općine Štefanje kao odabrani ponuditelj i isporučitelj navedene robe odabrana je tvrtka KTC d.d. iz Križevaca s kojom je sklopljen okvirni sporazum na razdoblje od 24 mjeseca.

Podjela prvih paketa za krajnje korisnike obavila se dana 25. listopada 2018. godine u prostorijama općine Štefanje.

Za vrijeme trajanja projekta „Zaželi Štefanje“ u razdoblju od 24 mjeseca krajnjim korisnicima bit će dostavljeni paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština kako bi se na taj način ostvarila podrška i potpora krajnjim korisnicima.

Nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta „Zaželi Štefanje“.

2.10.2018. – 4.10.2018. 

Općina Štefanje je u sklopu projekta „Zaželi Štefanje“ za 7 zaposlenica s područja Općine Štefanje, organizirala stručne edukacije koju je provodila Bjelovarska udruga za razvoj i zapošljavanje.

Dana 02. listopada 2018. godine održana je edukacija pod nazivom „Psihosocijalna pomoć i osnaživanje žena“ koju je provela Ivana Mihotić, magistrica psihologije.

  1. i 04. listopada 2018. godine održana je edukacija „Komunikacijske vještine“ koju je provela Tatjana Badrov, prodekanica za razvoj te predsjednica Bjelovarske udruge za razvoj i zapošljavanje.

Cilj edukacija je da se zaposlenim ženama olakša rad sa krajnjim korisnicima.

Po završetku spomenutih edukacija, zaposlenice su konkurentnije na tržištu rada s obzirom na trajne kvalifikacije koje je svaka od njih stekla.

24.9.2018. – Potpisivanje ugovora sa sedam žena radnica koje će se brinuti o krajnjim korisnicima Projekta “Zaželi Štefanje”

Dana 24. rujna 2018. godine u vijećnici Općine Štefanje održalo se potpisivanje ugovora o radu na određeno vrijeme sa sedam žena u provedbi projekta Zaželi – program zapošljavanja žena, pod nazivom  „Zaželi Štefanje“. Žene će pružati pomoć starijim i nemoćnim osobama, osobama u nepovoljnijem položaju te osobama s invaliditetom kroz razdoblje od 24 mjeseca.

Svrha projekta je unaprijediti radni potencijal nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja koje će skrbiti o minimalno 35 krajnjih korisnika sa područja Općine Štefanje i time doprinijeti kvalitetnijem životu mještana u ruralnom području.

5.9.2018. – Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude za nabavu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike  – kućanstva uključena u projekt pomoći u kući u sklopu projekta„ Zaželi Štefanje“, Kodni broj: UP.02.1.1.05.0153.

Obavijest o odabiru najpovoljnije ponude

30.8.2018. – Odluka o odabiru kandidatkinja na Projektu “Zaželi Štefanje”

Odluka o odabiru kandidatkinja Projekt Zaželi

22.8.2018. – Poziv na iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške za osobe starije životne dobi u nepovoljnom položaju sklopu projekta „ZAŽELI – ŠTEFANJE“ – program zapošljavanja žena sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda –  UP. 02. 1. 1. O5. 0153; Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

Poziv za prijavu korisnika i obrazac prijave

22.8.2018. – Oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u projektu “Zaželi Štefanje”

Oglas za prijam u radni odnos radnica

Upitnik u sklopu prijave

Back to top